You might also like
Jest także pyszne w smaku – wypróbuj ten przepis!

Jajka zmiksuj z cukrem na jasną, pulchną masę. Nie przerywając mieszania, dodawaj partiami na zmianę olej i mleko.

Przesiej mąkę z proszkiem i kakao, dosypuj stopniowo do ciasta, starannie mieszając.

Gdy uzyskasz jednolitą masę, wylej ją do foremki wysmarowanej tłuszczem lub wyłożonej pergaminem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz ok. 25 minut.

W garnku zagotuj mleko z olejem, cukrem i skrobią kukurydzianą.

Wsyp kakao i gotuj przez chwilę, następnie wrzuć posiekaną czekoladę i nie przerywając mieszania, gotuj całość jeszcze ok. 2 minuty.

Gdy ciasto się upiecze i ostygnie, pokrój je na kwadraty i porób w nich dziurki wykałaczką. Wylej na ciasto polewę i pozostaw, aż zastygnie.

Możesz dodatkowo ozdobić ciasto orzeszkami lub owocami.
Comments are closed.