You might also like
Przygotowanie marynowanych warzyw z miodem i musztardą jet banalnie proste. Sprawdź najlepszy przepis na przepyszne przekąskę, które pokochają Twoi goście!

Przygotowane wcześniej ogórki należy dokładnie umyć i pokroić w plastry.

Następnie należy zabrać się za posiekanie papryczki chili i koperku. Trzy ząbki czosnku należy zetrzeć na jednolitą masę.

Ogórki, paprykę, koper i czosnek wymieszać w dużym naczyniu, a następnie zalać całość 25 mililitrami wody i taką samą ilością oleju roślinnego (można wykorzystać olej rzepakowy lub słonecznikowy).

Następnie dodaj 1 łyżkę miodu, 1 łyżkę musztardy i szczyptę soli.

Misę należy przykryć szczelną folią i odstawić do lodówki. Czas marynowania powinien wynosić około półtorej godziny. W międzyczasie kilkakrotnie przemieszać całość.

Po schłodzeniu ogórki są gotowe do podawania.

Comments are closed.